Asociatia Alex, Radu si autismul

Asociatia Alex, Radu si autismul

Casuta tuturor - locul unde tipici si atipici invata sa traiasca impreuna

Status: Fundraising

A fost odata ca niciodata un baietel special care visa sa aiba multi prieteni in jur. Mama lui a inchiriat o casuta unde sa faca terapii. Cand a vazut-o, baietelul pe loc i-a zis “Casuta tuturor”.

Ne dorim o locatie proprie unde copiii sa aiba parte de interventii terapeutice, sa le amenajam o sala senzoriala, sa organizam ateliere de art-terapie, melotarapie, afterschool special in cursul scolii si Club de vara in timpul vacantelor, workshopuri pentru parinti.

[ Show more ]

24,446 RON

Sumă:

5

Galantomi:

31

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

A fost odata ca niciodata un baietel special care visa sa aiba multi prieteni in jur. Mama lui a inchiriat o casuta unde sa faca terapii. Cand a vazut-o, baietelul pe loc i-a zis “Casuta tuturor”.

Ne dorim o locatie proprie unde copiii sa aiba parte de interventii terapeutice, sa le amenajam o sala senzoriala, sa organizam ateliere de art-terapie, melotarapie, afterschool special in cursul scolii si Club de vara in timpul vacantelor, workshopuri pentru parinti. Un loc in care tipici si atipici sa fie bineveniti, copii din familii mai putin avantajate. Un loc in care adolescentii autisti sa se poata intalni, sa faca terapie ocupationala, iar produsele obtinute sa fie valorizate la targuri. Iar peste ani, acea cladire sa ii adaposteasca, atunci cand parintii lor nu vor mai putea avea grija de ei.

Din pacate, pentru adolescenti cu autism  nu exista servicii,totul cade in grija parintilor.

Imi doresc sa le pun o meserie in mana. “Camara cu veselie” e deja cunoscuta, ei pot ajuta in diferite etape ale procesului tehnologic. Atelierele de decoupage iar sunt cunoscute. Vreau sa le arat parintilor ca puterea e in mainile noastre. Alex viseaza si la o casa pentru pisici. ne dorim sa construim in jurul ei,ca sa o facem autosustenabila,prin orice demers facut de beneficiarii ei.

Initial ne-am gandit la 10 copii beneficiari, cu familiile lor. Pe masura ce strangem fonduri, vrem sa acoperim minim 20 copii, grupe diferite de varste, impartiti pe abilitati, indiferent ca sunt tipici sau atipici. Nu dorim sa punem conditie obligatorie sa fie membru in asociatia noastra. Vrem sa fim deschisi catre comunitate.

Suma de care ar fi nevoie ar fi de aproximativ 200.000 euro, cu minim 6 camere, baie, bucatarie si spatiu verde (sa existe posibilitatea de a avea o gradina de legume si cativa pomi fructiferi).

Daca gasim o locatie sub target, diferenta va acoperi programele Clubului de vara.